instagram kesfete dusme - Instagram Hizmetleri
olgunmedya
Tarih: 05 Mayıs 2023 Cuma Kategori: Instagram 0 Yorum

Instagram Keşfete Düşme

Instagram Keşfete Düşme

Sosyal medya platformları şüphesiz günden güne çok daha önemli mecralar haline gelmektedir. Birçok sosyal medya kullanıcısı bu mecraları vazgeçilemez unsurlar olarak görmektedir. Bu mecraların en popülerleri ise Instagram, Twitter, Facebook gibi isimlerdir. Ancak bu isimler arasındaki Instagram genç kesime hitap etmesi ve 1 milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile en dikkat çekenidir. Sosyal medya platformlarının günden güne popüler bir hal kazanması kullanıcıları da farklı istek ve taleplere itmektedir.

Öyle ki fazla takipçiye sahip olmak, etkileşimi bol bir hesap olmak ve tabii ki “keşfet” bölümüne düşmek bazı kullanıcılar için son derece önemli görülüyor. Peki Instagram keşfete düşme nedir, nasıl keşfete düşülür? Instagram keşfete düşmenin birbirinden farklı yöntemleri vardır. Bazen tek biri işe yararken bazen hepsini birden uygulamak gerekebilir. Aşağıda keşfete düşmenin bazı yöntemleri detaylı ve anlaşılır bir şekilde açıklanmıştır. 

Öncelikle keşfete düşmek her hesap için mümkün değildir. Bunun için belirli bir takipçi sayısına ve beğeni sayısına sahip olmak gerekir. Örneğin henüz yeni açılmış bir Instagram hesabının ya da organik şekilde elde edilmemiş takipçiye sahip bir hesabın keşfete düşme olasılığı çok düşüktür.

instagram kesfete dusme - Instagram Hizmetleri

Instagram keşfet bölümünde paylaşımlarınız yer almasını istiyorsanız profesyonel bir destek alabilirsiniz. Bu bağlamda Olgun Medya talep edilmesi durumunda kullanıcılara hesap yönetimi konusunda oldukça destek olacaktır. Instagram hesabının doğru ve etkin bir şekilde yönetilmesinde öncü olacak, dolayısıyla keşfete gönderilerin düşmesini sağlamak mümkün olacaktır. Instagram Kapanan Hesap Açma

Instagram keşfete düşmenin bazı küçük ipuçları vardır. Bu ipuçlarının doğru bir şekilde ve doğru bir zamanda uygulanması başarıyı getirecektir. Öncelikle Instagram algoritmalarının bilinmesi gerekir. Örneğin yemek tarifleri üzerine bir Instagram hesabınız var.

Bu durumda yemek tarifleri paylaşımlarına ilgi duyan insanların keşfet bölümünde yer almanız oldukça yüksek ihtimalli olacaktır. Ancak modayı takip eden, genellikle moda hesapları üzerinde yoğunlaşan kullanıcıların keşfet bölümünde yer almanız çok zor olacaktır. Çünkü Instagram algoritmaları, söz konusu gönderiye ilgi duyacak kesimlerin keşfetinde yer almayı hedeflemektedir. Kısacası kullanıcının ilgi alanına hitap edebiliyorsanız, söz konusu kullanıcının keşfet bölümünde yer almanız çok daha olası olacaktır. 

Instagram keşfet bölümünde yer almanın bir diğer yolu ise zaman faktörüdür. Mutlaka gönderileri paylaştığınız zamana dikkat etmelisiniz. Örneğin sabahın erken saatlerinde ya da gecenin geç saatlerinde paylaşımlar yapmanız pek etkili olmayacaktır. Yapılan araştırmalara göre Instagram kullanıcılarının büyük bir bölümü öğleden sonra 13.00 civarı ile akşam 22.00 sonrası daha aktif olmaktadır. Siz de gönderilerinizin daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyorsanız zamanlama faktörüne özen göstermelisiniz. 

Instagram keşfete düşme yolları arasında video içerikleri de önemli bir unsurdur. Yapılan araştırmalarda keşfete düşme konusunda video içeriklerinin payı oldukça büyük. Yani bir fotoğrafa kıyasla bir video içeriğinin keşfette yer alması çok da olası. Bu durum Instagram’ın eski özelliği olan 3-60 saniye arasındaki videoları için geçerli değildi.

Ancak şu an IGTV ya da Reels gibi özellikler sayesinde keşfette yer almak eskiye oranla çok daha kolay. Buna ek olarak ister fotoğraf paylaşın ister video, mutlaka gönderilerin altında bir hashtag eklemelisiniz. Hashtag ya da bir diğer ifade ile etiketler büyük kitlelere ulaşmanın en basit ve en etkili yollarından biridir.

Ancak hashtag kullanımı doğru bir şekilde yapılmalıdır. Mutlaka seçeceğiniz yani ekleyeceğiniz hashtag, söz konusu içerik ile ilintili olmalıdır. Bu sayede kullanıcılar söz konusu etiketi arattığında karşısına oluşturmuş olduğunuz gönderi çıkabilecektir. Yapılan araştırmalara göre hashtag kullanılan gönderiler, hashtag kullanılmayan gönderilere oranla %12,6 oranında daha fazla etkileşim almaktadır. Siz de 30 taneye kadar hashtag kullanarak gönderilerinizin kitlesini büyütebilirsiniz.

Son olarak hedef kitlenizi tanımanız son derece önemlidir. Hitap ettiğiniz kitle kimlerden oluşuyor, bu kitle nelerden hoşlanıyor? Sık sık bu sorular ve soruların cevapları göz önünde bulundurularak bu bağlamda gönderiler hazırlanmalıdır.

Ayrıca bununla birlikte takipçilerinizi yönlendirmek, onlarla interaktif bir ilişki içerisinde olmak, yorum yapmalarını teşvik etmek ve arkadaşlarını gönderilere etiketlemesini sağlamak da keşfet bölümünde yer almanın ayrı bir yoludur. Siz de sayılan tüm bu yollardan birini ya da birkaçını deneyerek gönderilerinizin keşfet bölümünde yer almasını sağlayabilirsiniz.